В Локомотивно депо беше предотвратен опит за кражба на ел. кабели

0
Опит за кражба на електрически кабели от електромотрисен влак
Опит за кражба на електрически кабели от електромотрисен влак

Днес, около 14:15 ч., служители на Локомотивно депоПловдив забелязват три  неизвестни лица на територията на депото в момента, в който същите са правили опит за кражба на електрически кабели от електромотрисен влак. Служителите на „БДЖ – Пътнически превози”, работещи в депото, са реагирали незабавно, като са предприели своевременни действия за залавянето на извършителите на кражбата. На място са извикани и екипи на Дирекция „Жандармерия” и ОД МВР Пловдив.

След извършване на съответните полицейски действия, свързани със заградителни мероприятия на големия терен на локомотивното депо и преследване на крадците, лицата са заловени. В момента текат оперативно-следствени действия по случая.

Днешният опит за посегателство върху части и елементи от подвижен жп състав в Локомотивно депоПловдив е за трети път през тази година. С цел предотвратяване на подобни опити за посегателства върху собственост на националния железопътен превозвач през последните два месеца служителите от отделите „Вътрешна сигурност” към „Холдинг БДЖ” ЕАД и двете му дъщерни дружества съвместно с екипите на ОД МВР Пловдив и Дирекция „Жандармерия” са провели редица мероприятия, на които служителите от депото подробно са били инструктирани за действия при подобни ситуации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари