В Брюксел посрещнаха Володимир Зеленски с дълги аплодисменти

1
Участието на украинския президент в евросъвета не е символично - той иска повече оръжия за Украйна и повече санкции за Русия
Участието на украинския президент в евросъвета не е символично - той иска повече оръжия за Украйна и повече санкции за Русия Снимка: Getty Images

Участието на украинския президент в евросъвета не е символично - той иска повече оръжия за Украйна и повече санкции за Русия

С дълги аплодисменти и на крака - така Европейският парламент посрещна президента Зеленски, който бе на извънредния Европейски съвет в Брюксел, в който участва и президентът на България Румен Радев, предаде bTV.

„Ние защитаваме Европа от най-антиевропейската сила в света, заедно с вас, на бойното поле. Благодаря ви за помощта да се защитаваме и да ви защитаваме. Важно е за вас, за вашите държави в Европа, от всички националности. Аплодирате ме, но не мен трябва да аплодирате. Трябва да аплодирате стотиците хиляди хора, които подкрепиха Украйна в тази историческа битка. Благодаря“, каза украинският президент.

Володимир Зеленски е тук с конкретна цел: повече оръжия и бойни самолети за Украйна.

„Резултатът със сигурност ще бъде по-голяма подкрепа за Украйна, предоставяне на повече оръжия, повече военна подкрепа, повече финансова подкрепа, за да може Украйна да се противопостави на руската агресия, заяви Жозеп Борел, Върховен представител на ЕС.

Европа готви и нови санкции срещу Русия.

„Подкрепяме включването на допълнителни компании в санкциите, като „Росатом“, членовете на управителния съвет на „Росатом“, диамантите, както и още банки. Това ще спомогне за по-ясно изразено въздействие върху руската икономика“, каза Гитанас Науседо, президент на Литва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    4
    песимист
    За потупване по рамото от САЩ и задника му ще целунат...
  • 16
    3
    Sтанко
    г-н ръсенец ли си калпак ли си.. войната я започна сащ с подмолните инклинирания в усрайна...много преди майдана който беше в следствие на това нейно действие. Откакто съществуват краварите имат над 80 нахлувания и започване на войни...Най-близо до нас беше Сърбия където има над 15 тона обеднен уран ...Знаш ли, че има извършени над 38 000 полета в него време и че ' cancer' (рак) е най-наситен в него район от европа/??? Това само е достатъчно за да им се търси сметка... Ама "силните " не се съдят...Кравари.....A наще еврогеци са каквали...пригласящи като скопени копои... Господ да ни пази, че в страшни времена живеем...
  • -8
    2
    русенец
    кой почна войната е мастийо?:)
  • 21
    1
    Гошо куче лошо
    Психопатите и наркомана. Още война, за мир. Дърти изтрещялници.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари