Зеленски към Запада: Страхът ви прави съучастници

0
В своето традиционно среднощно обръщение той остро критикува „пасивния“ характер, заявявайки, че светът не може да чака руската държава да отговори на санкциите
В своето традиционно среднощно обръщение той остро критикува „пасивния“ характер, заявявайки, че светът не може да чака руската държава да отговори на санкциите

Президентът на Украйна коментира санкциите срещу Русия

Украинският президент Володимир Зеленски призова западните държави да засилят санкциите срещу Русия, включително да наложат и петролно ембарго, информира NOVA

В своето традиционно среднощно обръщение той остро критикува „пасивния“ характер, заявявайки, че светът не може да чака руската държава да отговори на санкциите.

Ако "силните превантивни санкции“ бяха наложени от световните сили по-рано, инвазията в Украйна можеше да бъде предотвратена.

„Започна пълномащабна война, каза Зеленски. „Сега има много намеци, че ако Русия понечи да ползва химически оръжия, ще бъдат въведени по-строги санкции, като ембарго върху доставките на руски петрол за Европа. Просто няма думи. Ние, хората, които сме живи, трябва да чакаме. Нима всичко, което руската армия е направила досега, не е достатъчно за петролно ембарго? Касетъчните бомби не го ли заслужават?", попита президентът.

Зеленски планира да направи обръщения към парламентите на няколко държави тази седмица, за да ги призове да предоставят повече оръжия.

„Украинците не трябва да умират само защото някой не може да намери достатъчно смелост да ни помогне с нужното ни оръжие. Страхът винаги те прави съучастник", каза още Зеленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    ??!!
    не съм чувал да имаме договор за военна помощ с украйна?!? някой чувал ли е?!? на базата на какво тоя по три пъти на ден реве за помощи?!?
  • 6
    3
    Каскьо
    А съучастие с теб ни прави глупаци. Не те ли е срам, че подложи собствения си народ на подобен кошмар, за да се правиш на клоун и да си мислиш, че си герой! Сега искаш и други глупаци да навлечеш след себе си. Слушай бай Байдън и ще станеш "човек"!
  • 9
    2
    Бай Чеп
    Алооо, Зеленко! Тръбата с руска газ през Украйна спряхте ли я? Май вие руска газ ползвате, а смешник!
  • 8
    1
    До зеленкото
    Наркоманизиран боклук си!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари