Уволнените от Илон Мъск служители ще му излязат солено

0
Бизнесменът ще дължи $38,7 милиона на главният изпълнителен директор
Бизнесменът ще дължи $38,7 милиона на главният изпълнителен директор Снимка: Тwіttеr

Размерът на планираните Тwіttеr в компанията не е ясен

Освобождаването на служители на ръководни постове от Илон Мъск ще се окаже много доходоносно за топ мениджърите на Тwіttеr.

Мъск купи Тwіttеr след няколко бурни месеца в драми и проблеми, в които той предложи да го купи за 44 милиарда долара, опита се да се откаже от сделката, после беше съден от Тwіttеr и в крайна сметка се съгласи да го купи отново.

Въпреки че размерът на планираните съкращения на Мъск не е ясен, всеки подобен ход би трябвало да включва по-голямата част от ръководния екип на Тwіttеr, заявяват източници пред Іnѕіdеr, предава Money.bg.

В четвъртък вечерта главният изпълнителен директор, финансовият директор и директорът в правния отдел вече не са били на работа в компанията.

Уволнението от Мъск вероятно ще донесе на служителите на ръководни постове някои от най-големите обезщетения, които някога са си представяли.

Благодарение на разпоредбите за "промяна на контрола" в трудовите договори за висшето ръководство, те ще получат определено обезщетение, стига Мъск да ги уволни.

Главният изпълнителен директор Параг Агравал, който стъпи на поста преди по-малко от година, има право да получи най-голямото изплащане от 38,7 милиона долара, което се дължи до голяма степен на всичките му акции, предоставени след уволнението му, пише Вuѕіnеѕѕ Іnѕіdеr.

Според изчисления Вlооmbеrg Nеwѕ, той трябва да си тръгне с приблизително 50 милиона долара в джоба.

Нед Сегал, главен финансов директор на Тwіttеr, трябва да получи 25,4 милиона долара за изплащане за уволнение. Виджая Гаде, главният директор в правния отдел, ще напусне с 12,5 милиона долара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари