Twitter смени логото си

0
То изобразява логото на криптовалутата Dogecoin, на която Илон Мъск е голям почитател
То изобразява логото на криптовалутата Dogecoin, на която Илон Мъск е голям почитател

Цената на криптовалутата Dogecoin скочи с над 35% в часовете след решението на Мъск

Twitter има ново лого, поне засега. То изобразява логото на криптовалутата Dogecoin, на която Илон Мъск е голям почитател.

Самият Мъск публикува в профила си само карикатура, в която Twitter казва на пътен полицай, който гледа шофьорска книжка предишното лого на компанията, че снимката е стара. Мъск не обяснява причината за промяната, пише VESTI.

Резултатът обаче беше много бърз. Цената на Dogecoin скочи с над 35% в часовете след действието на Twitter.

Мъск е голям почитател на Dogecoin, като често споменава криптовалутата, а преди време открито я рекламираше и подкрепяше. След като купи Twitter имаше и слухове, че планира да въведе поддръжка за плащания с Dogecoin и други криптовалути в социалната мрежа, но засега това не се е случило.

Интересът му към Dogecoin го заведе и в съда. Срещу Мъск се води дело, че той и компаниите му целенасочено са манипулирали цената на криптовалутата нагоре. В делото се твърди, че Мъск използва криптовалутата за финансова пирамида и измами.

Адвокатите на милиардера искат делото да бъде отхвърлено заради липса на ясно обяснение как Мъск е измамил когото и да е или как е манипулирал цената. Отговорът на адвокатите е изпратен до съда миналия петък, а смяната на логото става в понеделник.

Адвокатите се аргументират, че Dogecoin е "легитимна криптовалута, която има пазарна капитализация от над 10 млрд. долара". Затова се появиха спекулации, че смяната на логото точно сега е поредна шеговита стъпка в стила на Мъск да покаже какво мисли за делото. Криптовалутите не са регулирани, но не означава, че ще е невъзможно да се търси отговорност при някои евентуални злоупотреби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари