Утре е ден на траур в община Царево

0
В знак на съпричасност Община Бургас и Община Камено съобщиха, че отменят празничните събития
В знак на съпричасност Община Бургас и Община Камено съобщиха, че отменят празничните събития

В знак на съпричасност Община Бургас и Община Камено съобщиха, че отменят празничните събития

Двама души загинаха, а поне още един е в неизвестност след поройните дъждове, които причиниха тежки наводнения в морската община. В знак на съпричасност Община Бургас и Община Камено съобщиха, че отменят празничните събития, посветени на Деня на съединението, който България отбелязва на 6 септември.

Междувременно общинският кризисен щаб в Царево обяви, че към момента няма бедстващи, на които да не е оказана помощ и подкрепа. Осигурена е храна за всички, които са евакуирани.

Към момента няма опасност от разливане на язовири към момента. Източват се аварийно и ще бъдат укрепени. Електрозахранването ще се възстановява поетапно от утре, когато нивото на водата се очаква да спадне и ще бъде безопасно за работа.

Обявен е прием на доброволци. Всеки, който иска да помогне за възстановяването на щетите, може да се обади на тел. 0590 5 50 18.

На заседанието на кризисния щаб присъства и премиерът акад. Николай Денков. Държавата ще осигури финансова подкрепа за пострадалите домакинства.

След оценка на щетите, междуведомствена комисия ще определи размера на необходимата финансова подкрепа.

Утре е работен ден за всички екипи от община Царево от сектор Чистота и строителните бригади.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари