Бедствено положение в община Камено

0
Вследствие на обилните дъждове са се образували високи приливни вълни, които са заляли пътища и жилищни постройки
Вследствие на обилните дъждове са се образували високи приливни вълни, които са заляли пътища и жилищни постройки

Бедствено положение е обявено в община Камено.

Това съобщават от Областна администрация - Бургас, цитирани от Агенция Фокус.

Вследствие на обилните дъждове са се образували високи приливни вълни, които са заляли пътища и жилищни постройки предимно в община Камено. Най-сериозно засегнати са селата Полски извор, Ливада, Тръстиково и Черни връх. На тел. 112 са постъпили 77 сигнала за бедстващи хора, които са поискали евакуация. Множество са сигналите за наводнени къщи, улици и дворове.

Екипи на пожарната са на терен, но поради големината и силата на приливната вълна достъпът до пострадалите е изключително труден. На мястото на бедствието от снощи е областният управител Вълчо Чолаков. Полагат се всички усилия хората да бъдат евакуирани, като в спасителните дейности са се включили и водолази. Населени места, които са без електричество, са Черни връх, Тръстиково, Равнец, Ливада, Желязово, Полски извор.

Изпратени са екипи на EVN, но поради наводненията те трудно достигат до местата на авариите. В селата Чукарка и Драганово, община Карнобат, също е прекъснато електроподаването, но авариите не са толкова тежки. Осигурен е достъп до трафопостите и се очаква всеки момент електричество да бъде възстановено.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари