Училището в Долна Студена отбеляза патронен празник

3

По традиция всяка година на 8 декември Основно училище „Свети Климент Охридски“ в село Долна Студена отбелязва патронния си празник.

Преподавателите и учениците за пореден път доказаха, че с много желание, ентусиазъм и творчество могат да се постигнат впечатляващи резултати. Всички с голямо желание се включиха в подготовката на празничната програма.

Във фоайето на учебното заведение беше подготвена тематична украса за предстоящите коледни и новогодишни празници. В коридорите на школото бяха изложени предмети, изработени от учениците от отпадъчни и екологични материали. За патронния празник в школото дойдоха много родители и бивши учители. Сред гостите бяха и зам.-кметът на община Ценово Ваня Игнатова и кметът на селото Николай Николов.

В поздравлението към колегите и учениците директорката на училището Антоанета Семизова изтъкна, че само в това учебно заведение от цялата общината е въведено целодневно обучение. Педагогическият персонал работи по много европейски проекти и национални програми за повишаване качеството на образованието и подобряване на материалната база. В школото успешно се реализират инициативи по проект „Твоят час“, учениците получават през цялата година пресни плодове и прясно мляко. До средата на декември в ОУ „Свети Климент Охридски“ трябва да се внедри електронната платформа на образование и преподавателите да преминат курс на обучение.

Общинската администрация в Ценово отделя изключително голямо внимание и грижи за учениците и педагогическия персонал. Ние много добре знаем, че училището е един от стълбовете за съществуването и развитието на населеното място. Ето защо всяка нова учебна година представлява едно голямо предизвикателство, което с общи усилия трябва да преодоляваме“, се казва в поздравителния адрес от кмета на общината д-р Петър Петров. Кметът на населеното място Николай Николов не скри вълнението си, че и той като възпитаник на училището преди години активно се е включвал в празниците.

Празничната програма започна със скечове за отношенията между поколенията и съвременните средства за комуникация. Два отбора – „Всезнайко“ и „Многознайко“, демонстрираха умения като бързина, ловкост, логически и нестандартни отговори. Момчетата и момичетата се включиха и в състезание по танци. Двойките показаха уменията си при валс, танго, рокендрол, туист и ръченица. Съвсем естествено не беше подминат и хитът от летните месеци „Деспасито“. Журито беше изключително затруднено в избора на най-добре танцуващата двойка. В крайна сметка с минимална преднина отборът на всезнайковците спечели комплексното класиране.

Директорката на училището Антоанета Семизова връчи грамоти на ученици, представили свои творби в конкурса „Училище мое!“, посветен на патронния празник. След официалната част празничният ден продължи със спортни състезания. Всички ученици получиха и по пакет с лакомства, осигурени от общинската администрация в Ценово. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари