ОУ "Алеко Константинов" чества 160 години от рождението на патрона си

4

Тържеството бе открито с внасянето на българското знаме и знамето на училището от най-заслужили ученици от VII клас

На 13.01.2023 г. ученици, учители и гости тържествено отбелязаха 160 години от рождението на великия български писател – хуморист Алеко Константинов - патрон на училището!

Гостите бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и сол на входа на училището от директора Юлиян Гюрчев, заместник-директора на училището Жулиета Чавдарова и девойки от V клас, облечени в народни носии, съобщиха от учебното заведение.

Тържеството бе открито с внасянето на българското знаме и знамето на училището от най-заслужили ученици от VII клас.

В празничната програма се включиха всички класове от I до VII.

Първолаците с няколко думи представиха живота и делото на патрона на училището. Второкласниците изпяха песен на народните Будители!

Ученици от III и IV клас рецитираха малко известни стихове на Щастливеца и пяха песни.

Дете от първи клас влезе в образа на най-известния герой на писателя Алеко Константинов - Бай Ганьо, който с дисаги и килимче тръгва с влака към Европа. Заедно с ученици от всички класове представиха моменти от пътуването на именития нашенец.

Учениците представиха рисунки с образа на Щастливеца и неговите литературни герои, за които бяха наградени.

Колективът на ОУ „Алеко Константинов“ – град Русе си пожела училището да продължава да бъде люлка на знаещи, можещи и талантливи ученици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари