Учени: Алкохолът в малки дози е полезен

0
Експериментът на учените е продължил 10 години, като са изследвани 50 хиляди жители на различни страни
Експериментът на учените е продължил 10 години, като са изследвани 50 хиляди жители на различни страни

Експериментът на учените е продължил 10 години, като са изследвани 50 хиляди жители на различни страни

Международен екип от учени от Австрия и Великобритания, занимаващи се с изследване на здравословния начин на живот, разбиха мита за универсалната полезност на алкохола в умерени дози. Изследвайки ефекта на алкохол-съдържащите напитки върху човешкото тяло, учените установиха, че редовната им употреба, дори в малки количества, може да бъде полезна само за ограничена категория хора, пише Actualno.com.

Защо алкохолът в малки дози е полезен само за възрастните хора?
Експериментът на учените е продължил 10 години. През това време те изследвали реакцията към алкохола на 50 хиляди жители на различни страни.

Анализът на събраните материали разкри положителен ефект от леките дози силни напитки върху възрастните хора. Жените над 65-годишна възраст, които консумират малка чаша вино дневно, имат по-нисък риск от сърдечно-съдови заболявания в сравнение с контролната група, която изобщо не пие алкохол, пише руското издание Лента.

Подобна е ситуацията и при представителите на силната половина от населението на света, но алкохолът е полезен за мъжете след 50 години. Приемлива доза, която помага за справяне със сърдечни заболявания, може да се счита за 2 литра бира на седмица.

В същото време учените потвърдиха отрицателното въздействие на алкохола върху растящото и зряло човешко тяло. Злоупотребата с алкохол, дори в малки количества, намалява продължителността на живота.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари