Участничка в "Черешката на тортата" дарява хонорара си на русенска болница

11
Ръководството на лечебното заведение с радост приема дарението
Ръководството на лечебното заведение с радост приема дарението

Хонорарът от 700 лева от "Черешката на тортата" дарява Джейми Елиас на български медици.

Моделът и инфлуенсър беше домакиня в първия епизод на новия сезон на кулинарното предаване. Тя събра доста неодобрителни коментари, защото готви с чужда помощ, обърка името на подправката кимион с "камион" и обяви, че пилето се "вари" на скара.

Най-много иронични коментари Джейми получи от актьорът Башар Рахал и журналиста Боби Ваклинов, които постоянно я разпитваха за продуктите, които е използвала в ястията си. Така в притеснението се стига до конфузния разговор:

- Боби: Самото месо не разбрах от какво е?

- Джейми: Кайма!

"Истината е, че бях много притеснена и затова се получи такъв епизод. Готвих за първи път в живота си и не знаех какво точно да правя. Мисля, че е по-важно какви хора сме, да сме добри, а не какво сме показали", заяви пред "България Днес" Джейми, която е наполовина българка, наполовина ливанка.

За участието си в "Черешката на тортата" тя получава 700 лева, които решава да не запази за себе си, а да помогне на болницата в Русе. Закупува ръкавици и костюми, които да бъдат използвани от лекарите в дунавския град. От екипа ѝ говорят с ръководството на лечебното заведение, които с радост приемат дарението, тъй като в битката с COVID-19 имат нужда от консумативи и всяка подкрепа е добре дошла.

"За да даваш добър пример, не е нужно да си инфлуенсър, адвокат, лекар, учител, писател или актьор. За да даваш добър пример, трябва да си преди всичко добър човек. Живеем във време, в което да се присмееш на другия се счита за "по-достойно" от това да му помогнеш и подадеш ръка. Във време, в което вие ще запомните какво съм направила, как съм се държала, но не помните цифрата на хората, които ежедневно се борят за човешкия живот в условията на COVID-19. Вие може и да не си спомняте, но аз помня. Ето защо реших да дам хонорара си от "Черешката на тортата". И не го правя, за да се докажа на някого или да лустросам името си - правя го, защото така го чувствам и така е редно", каза още пред вестника Елиас.

Моделът допълни, че ще дари ръкавици и на "Пирогов", тъй като разбрала, че имало случаи, в които медици ги почистват със спирт, за да могат да ги използват многократно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари