Цигани от Ветово нападнаха репортери

0
Цигани от Ветово нападнаха репортери
Снимка: bTV

Екип на bTV бе нападнат при заснемане на репортаж за телефонни измами в русенското село Ветово. Репортерът Росен Цветков и операторът му Любен Кацаров бяха атакувани от близки на измамниците, които са под домашен арест, съобщават от медията.

Ромите се нахвърлили с шамари и ритници върху репортера и неговия оператор и успели да изкъртят визьора на камерата. По думите на репортера още при пристигането на място екипът се е натъкнал на „невиждана агресия”.

Цветков разказва, че до 1-2 часа през нощта заедно с оператора са давали показания в полицията. Служителите на реда заявили, че подобна агресия от страна на ромите не са виждали.

Ветово е място, което е емблематично за телефонните измами. Журналистите снимаха репортаж, свързан с нов сценарии, който прилагат мошениците, а именно ситуацията с КТБ, която е ползвана като аргумент за мамене на възрастни хора.

Основният герой на репортажа е ромът Стамат, който е измамил възрастна жена с 22 хиляди лева. С парите Стамат ремонтирал къщата си, разказа Цветков.

Първоначално планът на журналистите е бил да снимат пет къщи. Идеята им се е променила, след като екипът е бил нападнат в къщата на Стамат, а преди това в още една.

Според разказа на Цветков Стамат, който е тарторът на групата, и останалите измамници живеят безнаказано.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари