Тясната "лустрация" обслужва прекрасно нуждите на олигархичната мрежа

0
Извършва се публичен акт, някой е низвергнат, публично тричан, но системата и главните и действащи звена са си напълно доволни и свободни
Извършва се публичен акт, някой е низвергнат, публично тричан, но системата и главните и действащи звена са си напълно доволни и свободни Снимка: Фейсбук

Лустрацията, т.е. морални, професионални, и правни прагове за заемане на едни или други длъжности отдавна не изчерпват само с ДС

Разбира се, че Сертов съветник на министъра на външните работи е тотален абсурд, но тази работа с лустрацията с фокус тези четиримата пенсионери пропуска важния факт, че от тридесет години има нови контингенти за лустрация, които всеки път когато им е удобно хвърлят димката за ДС агентите за да скрият собствените си грехове.

Примерно този тип помощи за бизнес за тока устройват напълно депутатите с ВЕИ инсталации, които ще си получат своето, което си е далавера, а държавата ще плати и то само част от сметката на по-високите цени за крайните потребители. Не случайно енергийнате бедност ще скочи рязко до 50 процента.

При тези "акули" депутати с ВЕИ, няма никакъв шанс да се прокара законодателство, което е против техните интереси. Нямат никаква милост, защото има възрастни и бедни хора, които не смеят да си пуснат печката и да се стоплят и сготвят.

Ето ви тема за лустрация депутатите които имат ВЕИ инсталации по стари къщи изкупени по селата, само заради партидата и електромера.

Друга тема за лустрация - хората облажили се от корупция. И без да се чака прокуратурата и съда, може да има лустрация на тези хора, нещо като черен списък, за да не могат да заемат публични длъжности или получават бюджетни пари.

Трета тема за лустрация хората, които са били във властта и по необясним начин за забогатяли - влезли за слаби котенца и са излезли охранени котараци. Примерно тези по Магнитски никаква лустрация не ги лови. Пеевски е на първи ред в Парламента.

За пореден път димката сработи, и разбира се, имаше основание за това, защото бе урбулешката направено.

Но лустрацията, т.е. морални, професионални, и правни прагове за заемане на едни или други длъжности отдавна не изчерпват само с ДС.

Ами масонските мрежи?! Ами партийните и олигархични кръгове, като принадлежност? Ами принадлежността към днешните служби, ДАНС и т.н., които осигуряват достъп до крупни поръчки, висши длъжности. И безнаказаност.

А сега погледнете към всички, които знаете че причиняват бедите на съвременна България и приложете към тях днешните рамки за лустрация - ДС.

Пиша тези редове, защото в този си вид тясната "лустрация" спестява широката "лустрация" и обслужва прекрасно нуждите на Бойко Борисовата, БСП и ДПС олигархична мрежа. Нещо като ритуал - извършва се публичен акт, някой е низвергнат, публично тричан, но системата и главните и действащи звена са си напълно доволни и свободни.

Гешев не го лови лустрацията, нито Гешев, нито Божков, нито Борисов, нито Пеевски /просто измести Доган/ изобщо който и да е от отрицателните топ герои на съвремието ни.

Илиян Василев

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари