Тя реши да планира собственото си погребение

0

На 25 години Кърсти трябвало да спи с апарат за подаване на кислород.

Работела едва четвъртина от челите й дробове. Дори и най-елементарните движения я уморявали. Лекарите не давали никакъв шанс за живота й, освен трансплантация на белите дробове, пише БЛИЦ.

Тогава Кърсти започнала да планира собственото си погребение. Помощта дошла в последния момент. Кърсти била едва на девет месеца, когато лекарите я диагностицирали със сериозно заболяване на белите дробове. Когато пораснала, вече никой не й давал надежда, че ще се оправи.

"Знаех, че времето ми е ограничено, знаех също така, че много трудно мога да намеря дарител. Знаех, че си отивам", разказва Кърсти, цитирана от Daily Record. Накрая състоянието й се влошава до такава степен, че лекарите й предлагат единствено палеативни грижи, за да може да умре достойно.

"Тогава започнах да планирам погребението си, не исках за това да се грижи никой от семейството ми, знаех, че смъртта ми ще ги съсипе", разказва Кърсти. И точно тогава станало чудото - намерил се подходящ донор на бял дроб.

Вечерта преди операцията младата жена прекарва време със семейството си. По-късно признава, че искала по този начин да се сбогува, защото никой не давал надежда, че ще оживее, дори и с новите си бели дробове.

Страховете й обаче били излишни - операцията минала добре и Кърсти започнала да се възстановява бързо. Само след няколко седмици белите й дробове започнали да работят така, както тя никога през живота си не била усещала.

Днес Кърсти е изпълнила поне няколко от мечтите си. Успяла е да се покатери на един от най-високите върхове в Шотландия и най-важното - да има сватба и да се омъжи за приятеля си.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари