Турция започва собствено производство на респиратори

0
Използва и препарат от Китай за лечение на пациенти с COVID-19
Използва и препарат от Китай за лечение на пациенти с COVID-19

Турция започва серийно собствено производство на респиратори.

Това съобщи на пресконференция днес турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа след заседание на специализирания Научен съвет за борба с коронавируса, предаде Анадолската агенция. Той посочи още, че тази сутрин от Китай е пристигнала първа партида от 50 000 бързи тестове, които са пуснати в употреба, а в сряда се очаква да пристигнат още 300 000 такива тестове.

Турски медии съобщиха по-рано днес, че Турция е поръчала общо 2 милиона експресни тестове от Китай, които дават възможност само за 15 минути да се разбере дали даден пациент е заразен.

Министърът обяви също, че Турция е започнала да прилага предоставен от Китай препарат за лечение на болни от COVID-19, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

"Тази сутрин получихме от Китай препарат, който е показал ефикасността си в борбата с коронавируса. Започнахме да го прилагаме при тези, които са под наблюдение на лекари в интензивна терапия", каза министърът.

Регистрираните в Турция смъртни случаи от Ковид-19 са вече 30, а броят на потвърдените случаи на заразата достигна 1236 души, съобщи снощи здравният министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари