Цветови тест на Люшер

8
Вижте цветовете на картинката, подредете ги от най-приятния за вас към най-непривлекателния
Вижте цветовете на картинката, подредете ги от най-приятния за вас към най-непривлекателния

Вижте цветовете на картинката, подредете ги от най-приятния за вас към най-непривлекателния.

Когато сте готови можете да прочетете, какво тълкувание дава швейцарския психолог проф. Макс Люшер на цветовете.

Какво значи всеки цвят?

Жълтото говори за сприхавост, някакво психично напрежение и нужда от почивка. Ако то е първият ви избор, значи се нуждаете и очаквате с нетърпение някаква промяна, нещо оригинално, което да ви донесе  радост, комфорт и дори щастие.

Сивото говори за желание за обособяване, отблъскване на нежеланите външни влияния, за освобождаване от натежали задължения.

Кафяво води списъка най-често при изпитване на физически неудобства. Избиращите го хора го правят, за да върнат равновесието при усещане на някаква болезненост. Несъзнаваното избира този цвят, за да притъпи мъката и да успокои организма.

Синьото говори за чувствителност и ранимост. Ако е назад в класацията може да ви покаже процента примирение царящо в душата ви в момента. Любимо е на хората, които са склонни към емпатия и съчувствие, на преданите и доверчивите.

Зеленото е упорито и инатливо. Предпочитащите го дават отпор на промените, държат на самоутвърждаването и пунктуалността. Склонни са да към такава целенасоченост, че да не помислят за последствията.

Червеното е свързано с липса на моментна енергия и едновременно  с воля за успех, страст към съревнованията, борбеност и… секс. Ако цветът се окаже надолу в списъка, значи сте в нервно изтощение и с понижени сексуални желания (в сравнение с обичайното ви състояние).

Черното - повечето хора си мислят, че става дума за мрак и тъга, но грешат. Черното на първо място говори за протест. Негодувание срещу ситуацията, съдбата, околните. Люшер описва, че е възможно да говори за физическо хронично страдание на личността — мигрена, язва, проблеми с кръвното налягане.

Виолетово подсказва способност да се възхитите на чуждите постижения и опипвайки да намирате пътя към своите. Но казва и че сте склонни към нереалистични блянове, към бягство от отговорност. Говори за емоционална незрялост или времена емоционална нестабилност.

Какво означава самото номериране?

Първото място държи стратегията ви в живота - как посрещате проблемите и определяте целите.

Второто какви са целите, които сте приели за лични - тези които наистина са легнали на сърцето ви.

Три и четири описват настоящото състояние - това в което сте в момента.

Пет и шест са състоянието загубено в миналото. Но според Люшер можете да възвърнете с полагане на усилие.

Седем и осем показват от какво нямате нужда в този момент и какво би трябвало да предизвика инстинктите ви да се пазите.

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари