Тест, използван от психобиолози, разкрива личностните ни черти

3
Повечето от хората смятат, че се познават достатъчно, но дали е така?
Повечето от хората смятат, че се познават достатъчно, но дали е така?

Повечето от хората смятат, че се познават достатъчно, но дали е така?

Мозъкът на човека е разделен на две полукълба: ляво и дясно. Всяко полукълбо е отговорно за различни функции и личностни черти.

Лявото полукълбо

  • Логическо мислене
  • Аналитично мислене
  • Решителност
  • Организираност
  • Обективност
  • Непреклонност

Дясното полукълбо

  • Творческо мислене
  • Интуитивно мислене
  • Мечтателство
  • Импулсивност
  • Емоционалност
  • Нестандартно мислене

Учените са доказали, че двете полукълба могат да функционират по различен начин. Носителят на Нобелова награда за психобиология Роджър Спери открива, че едното от полукълбата е доминиращо.

Как да определите доминиращото си полукълбо?

Има много тестове, които могат да ви помогнат за това. Един от най-популярните методи е е тестът с маймуната и тигъра.

Когато погледнахте картинката, кое животно видяхте първо?

Маймуна

Ако сте видели маймуна, вероятно имате по-активна дясна част на мозъка. Това означава, че сте творческа личност с много иновативни идеи. Когато се сблъскате с проблем, разчитате предимно на интуицията и след това на критичното мислене. Вие сте мечтател, което понякога ви кара да се изгубите в собствената си страна на мечтите. Важно е да не забравяте за реалността и да обръщате внимание на света около вас.

Тигър

Ако сте видели тигър, лявото полукълбо на мозъка ви е по-активно от дясното. Вие сте аналитичен човек, много решителен и организиран. Когато се сблъскате с проблем, веднага ще включите логиката, ще бъдете пресметливи и обективни. Често сте непреклонни. Затова е препоръчително понякога да се вслушвате в мнението на другите.

Въпреки че вероятно имате повече черти, присъщи на определено доминиращо полукълбо, вероятно имате и черти на другото полукълбо - само че в малко по-малка степен.

Тестът е интересен, но не трябва да се приема твърде сериозно. Той е само ориентировъчен и не може да даде пълна картина на личността на човека.

Важно е да запомните, че двете полукълба на мозъка са взаимосвързани и се допълват взаимно. Не е добре да се фокусираме само върху едната страна, а трябва да развиваме и двете.

Всеки човек е уникален и има свои собствени силни и слаби страни. Важно е да се приемем такива, каквито сме, и да работим върху развитието на своите таланти и способности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Глупости на търкалета
    Всичко което се опитва да те сложи под някъква табела/наименование е лъжа. Бог е направих хората по негов образ и подобие. Характера е нещо, което може да се промени с постоянство.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари