Цената на водата в Шумен прехвърли 5 лева за кубик

0
Увеличението е с 1,70 лева за кубически метър
Увеличението е с 1,70 лева за кубически метър

Увеличението е с 1,70 лева за кубически метър

Рязък скок в цената на водата в Шумен влиза в сила от днес. Това става с решение на Комисията за енергийно и водно регулиране, която одобри бизнес плана на ВиКШумен за периода 2022 – 2026 г.

За кубик доставена, отведена и пречистена вода вече ще се плащат по 5,13 лева при досегашна цена от 3,43 лева. Увеличението е с 1,70 лева за кубически метър, пресмятат от БНР. Мотивите за този ръст са необходимостта операторът да изпълни заложените в бизнес плана инвестиции и да покрива предвиденото ежегодно увеличение с 15% на работните заплати на работещите в дружеството.

През последните месеци членовете на Асоциацията по ВиКШумен нееднократно отхвърляха бизнес плана, но не са го върнали за доработка. Съгласно изискването на нормативната уредба, когато асоциациите по ВиК или общинските съвети не са взели в срок решение по бизнес плана на оператора, се счита, че той е приет без възражения. На база на това от държавния регулатор одобряват бизнес плана и заложените в него нови по-високи цени, информират от КЕВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Dytre
    За поливна вода,да плащаш 5 лева на кубик е гавра на живо! Никой ли няма срам, съвест? За тази некачествена вода,-такава висока цена си е направо геноцит! Но хората са овце,никаква реакция и за това си го заслужават!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари