Цената на водата в Русе скача над 5 лева за кубик

5
До над 5 лева за кубик може да поскъпне водата в Русе от първи януари следващата година
До над 5 лева за кубик може да поскъпне водата в Русе от първи януари следващата година

До над 5 лева за кубик може да поскъпне водата в Русе от първи януари следващата година

Това предвижда проект за решение на Комисията за енергийно и водно регулиране за изменение на определените цени на ВиК услугите за 2024.

Утре в сградата на КЕВР ще се проведе обществено обсъждане относно направените предложения

Според Наредбата за регулиране на цените на ВиК услугите, при прилагане на методите "горна граница на цени и на приходи", одобрените стойности за всяка година от бизнес плана на дружествата се изменят служебно от КЕВР, като се изчислява инфлационен индекс. Към момента на изготвянето на доклада на комисията е налична информация от Националния статистически институт за месечната инфлация до октомври тази година, предаде КИС 13.

При това положение, водата в Русе може да поскъпне от сегашните 4,44 лв. до 5,05 лв. за кубик.

От КЕВР посочват, че социалната поносимост на цените на ВиК услугите в област Русе е 6,05 лв., изчислена съгласно данни от НСИ за средномесечен паричен доход на лице от домакинство за миналата година в размер на 678 лева.

С колко ще поскъпне окончателно водата в Русе от януари 2024 ще стане ясно едва, след като излязат и данните за инфлацията през ноември, които ще бъдат използвани при изчисленията на новата комплексна цена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    26
    P-73
    Поредната крещяща несправедливост. Овчият изтерзан скъсан народ за пореден път да пълни джобовете на нагли корупционери. А чакайте да видите какво ще стане като излезем и на "свободния пазар" (паразити-посредници) на ток - ще ни причернява като си получаваме сметките!
  • -6
    25
    Бате Ники Братованов
    Вместо разни комплексарчета да пискат че щели да вдигнат в Русе цената с някакви жълти стотинки да отидат да бачкат и да изкарват пари. Русе е един от градовете с най-високи доходи в България, възползвайте се, вместо да мънкате работете! Има нужда от работници! Бачкайте яко и ще имате, аз така правя и имам кинти! Но явно сте неудачници и все някой ви е виновен. Адмирации на КЕВР за смелото решение!
  • 2
    24
    Настимир Дупетата
    Няма значение колко ще стане цента на водата. Важното е цената на водката да не пипат!
  • -3
    23
    Социална поносимост
    Социалната поносимост позволява до 6 лв. Понасяте ли социално?
  • 8
    22
    Атанас
    Уроди !!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари