Русе е готов за реагиране при ядрена авария

1
Днес се проведе щабна тренировка, ръководена от областния управител Анатоли Станев
Днес се проведе щабна тренировка, ръководена от областния управител Анатоли Станев Снимка: Областна администрация - Русе

Днес се проведе щабна тренировка, ръководена от областния управител Анатоли Станев

Без затруднения и в пълен синхрон премина щабната тренировка на територията на област Русе за реагиране при ядрена или радиационна авария, съобщиха от пресцентъра на областта. Тя бе ръководена от областния управител Анатоли Станев и заместник-кмета на Сливо поле Михаил Чиликов, тъй като практическата част бе разиграна на територията на тази община.

Всички ведомства реагираха мигновено, нямаше забавяне в действията на служителите“, коментира Станев. Важно е да се отбележи, че тренировката е планирана отдавна и няма нищо общо с кризата в Украйна. Учението е част от актуализирането на общинските планове за защита при бедствия в региона в съответствие с указанията на Съвета за намаляване на риска от бедствия към Министерския съвет. След проведеното учение заключението на ръководителите бе, че щабът е в готовност при евентуален риск от подобна авария.

В днешната тренировка участваха всички институции, имащи отношение по темата, като тя бе проследена лично от заместник-директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР старши комисар Красимир Шотеров.

По-рано от МВР съобщиха, че поредица от щабни тренировки за реагиране при ядрена или радиационна авария ще се проведат на територията на страната. Целта е да бъде проверена готовността на институциите да действат в синхрон, а ходът им се контролира от вицепремиера по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    9
    Заглаеието
    Смях... няма да чета статията дори
  • 12
    8
    Маршал Пламен Нулев...
    Уважаеми другари и другарки .... ! Ние първи ще се хвърлим в боя. Ще дадем пример за защита и отбрана... Ще литнем на проектомоделите F-16 b.70.Ще облитаме,Русе,Красен,Бяла и района за противодействие и защита и ще разпръскваме миризми ....от обилна фекална евакуация.....
  • 18
    7
    NUCLEAR ATACK РУСЕ
    С ЕКОЛОГИЯТА НА РУСЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИТЕ 40 ГОДИНИ ,С ВЪЗДУХА И ВОДИТЕ НА РЕКИТЕ ОКОЛО ГРАДА И ЗАМЪРСИТЕЛИ ЗАВОДИ И Т.Н. ЩЕ ПРОТИВОДЕЙСТВАТ НА В УСЛОВИЯ НА ДЕЙСТВИЯ ЗА ГРАЖДАНСКА ОТБРАНА И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО? НЕКАДЪРНИЦИ. ГОЛЯМ МАЙТАП ЩЕ ПАДА И ЩЕ БЪДЕ ТРАГИКОМЕДИЯ В РЕАЛНИ УСЛОВИЯ.
  • 20
    6
    ПрОЗЗЗЗТО ДА ПОПИТАМ
    За каква ядрена авария или атака говорим? Къде са индивидуалните средства за защита,персонално за всеки един гражданин на територията на Русе и Областа? Къде са служителите по места по предприятия и заводи които ще насочват работници и служащи за и към подход за евакуация или получаване средства за индивидуална защита? Те към бившето ОСО ли са или ГЗ или МО ? КОЛКО ТРЕНИРОВЪЧНИ МЕРОПРИЯТИЯ Е ИМАЛО ? В СРОК НА ГОДНОСТ ЛИ СА ИНДИВИДУАЛНИТЕ СРЕДСТВА ЗА ЗАЩИТА,ПРОТИВОГАЗ,ФИЛТРИ,ЗАЩИТНО ОБЛЕКЛО? ЗАЩОТО ВИДЯХМЕ КАКВО РАЗДАДОХТЕ НА ЛЕКАРИ И ПОЛИЦАЙ ПРИ КОВИД ПАНДЕМИЯТА АКО ТАКАВА Е ИМАЛО НАИСТИНА И НЕ Е БИЛО ТИХА ПОДГОТОВКА БЛИЗКА ДО ДНЕШНИТЕ СЪБИТИЯ И УСЛОВИЯ НА ЖИВОТ КОИТО ПРЕДСТОЯТ? КЪДЕ СА ПОДГОТВЕНИТЕ ВОЕНОВРЕМЕНИ ЗАПАСИ? КЪДЕ СА ХИМ.ВОЙСКИ ЗА ОБЕЗАРАЗЯВАНЕ ПО КПП на изходни и входящи точки.Една свинска чума Ви обърка чекийте,където почти не е ясно имало ли я е? Един Екирсаж няма и техника за извозване,но няколко инсениратора има на частни фирми за цялата държава и те не могат да обслужват един свинекомплекс!!!!! ЙоД хапченца? От Дунавия ,консерви...няма. През тези последни години управляваше "ГЕРБ".Машини за обдишване от държавен резерв са неизвестно къде продадени или нарязани? Забележка: Само този модел може да работи без ток със ръчна механична манипулация от дежурна сестра с която пациент може да бъде обдишван и на поляната? И В КРАЯ НА КРАЙЩАТА,КОЙ ЩЕ НИ НАПАДА ИЛИ ЗАРАЗЯВА АКО САМИТЕ НИЕ НЕ СИ ГО НАЧУКАМЕ САМИ КЪДЕТО СИ ВРЕМ ГАГАТА КЪДЕТО НЕ НИ Е РАБОТА ЧРЕЗ ДРУГАРЯ СОЛОМОН ИСАК ПАСИ И ДБ,СДС,ДСБ И ГЕРБ ? ДОКОГА ЩЕ МИСЛИТЕ ЧЕ НЯКОЛКО ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ ЛАПАТ МУХИТЕ ШМАТКИ ТАКИВА? НИМА НИЕ НЕ СМЕ ОБРАЗОВАНИ,НЕ СМЕ БИЛИ В АРМИЯ,ПОЛИЦИЯ ПО ГРАНИЦА И НА ГУРБЕТ В ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ И НЕ ЗНАЕМ КОЕ КАК Е ? НИМА НЕ СМЕ ЗАВЪРШИЛИ УНИВЕРСИТЕТИ,ЗНАЕЩИ ЧУЖДИ ЕЗИЦИ,НИМА НЕ СЛЕДИМ МЕЖДУНАРОДНИ НОВИНИ И АНАЛИЗИ ? МИСЛЯ ЧЕ В ЕДИН СУБЛИВЕН МОМЕНТ ЩЕ БЪДЕТЕ НЕПРИЯТНО ИЗНЕНАДАНИ......ПО БЕЛИ ГАЩИ. ЩЕ ИМА И КАФЯВА ЧЕРТА....
  • 17
    5
    ДЕПМ
    С този "воден цикъл" Русе отвсякъде е предпазен от каквито и да е други по-малки опасности, пък камо ли ядрени "аварии". Шансът да се пребиеш по всякакъв начин в изровените улици с колело, тротинетка, кола или просто пеша е хиляди пъти по-голям отколкото всичко останало. Нас русенци кметя, Упщинътъ и ЪнЪтолито ни тренират ката ден.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари