РИОСВ - Русе глоби бившия си директор с 2000 лева

6
Екоинспекцията глоби Анатоли Станев заради замърсяване в Мартен
Екоинспекцията глоби Анатоли Станев заради замърсяване в Мартен Снимка: Анатоли Станев / Facebook

Екоинспекцията глоби Анатоли Станев заради замърсяване в Мартен

Бившият шеф на РИОСВ - Русе Анатоли Станев трябва да плати 2000 лева глоба за неизпълнено предписание от екоинспекцията от времето, когато той бе областен управител на Русе.

Това реши на първа инстанция Районният съд в Русе, потвърждавайки основателността на наказателното постановление. Спорният случай е от преди година, но излиза наяве сега, тъй като Станев обжалва административното наказание, пише вестник Утро.

През октомври миналата година към Областната дирекция на МВР е подаден сигнал за замърсяване със строителни материали на терен в Мартен. Служители на РИОСВ извършват проверка на място и установяват, че става въпрос за дига към заливаемата част на река Дунав и теренът е държавна собственост. Съответно на областния управител като представител на държавата е дадено задължително предписание в едномесечен срок замърсеният имот да бъде почистен от строителни материали и черен пясък. Такова почистване обаче не е извършено, вместо това служители на Областна администрация извършват оглед на терена и съставят протокол, че замърсяване няма. Същевременно дадените предписания са атакувани пред Административния съд в Русе, но той ги обявява за законосъобразни, а това му решение е потвърдено и от Върховния административен съд.

След като предписанията остават неизпълнени, през февруари тази година РИОСВ издава наказателно постановление срещу Станев за минимално наказание, което може да е от от 2000 до 20 000 лева. Бившият областен управител и действащ общински съветник в Русе обжалва този акт, но поне на първа инстанция - безуспешно.

Решението на Районния съд подлежи на обжалване пред Административния съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    13
    до 12
    ти кого предлагаш за поста? Явно си достатъчно компетентен да прецениш кой става и кой не става
  • 6
    12
    РУСЕНЕЦ
    Махнете Цонка от тоя пост, нищо не разбира тъпа, досадна, смотана, дърта плява
  • -2
    11
    до 10
    Запозната служителка, не си чак толкова запозната
  • 3
    10
    Запозната служителка
    Заигравката между зелената Цонка и Станев започна още през 2020г., когато той я победи на конкурса в МОСВ. От тогава зелените кресливци в Русе го плюят, а когато бабата стана директор почна да си отмъщава…
  • 4
    9
    САНКЦИОНЕР
    Мисля да санкционирам тая Цонка много е тъпа горката, сигурно няма да разбере......
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари