Тръгнаха слухове за Тодор

1
Русенецът, който шест дни беше в Балкана и прекара нощите от събота вечер до петък сутринта на палатка на билото, всъщност е бил в пещера
Русенецът, който шест дни беше в Балкана и прекара нощите от събота вечер до петък сутринта на палатка на билото, всъщност е бил в пещера

Русенецът, който шест дни беше в Балкана и прекара нощите от събота вечер до петък сутринта на палатка на билото, всъщност е бил в пещера.

Там той е търсил злато. Имало карловци, които са чували за него, че е обикалял потайни места в Стара планина, където се говори, че било скътано златото още от турско време, пише Марица.

Този упорит слух обикаля града под Балкана вече няколко дни. Мълвата бе подхваната отново днес, след като русенецът се скри от медиите, които го чакаха на няколко изходни пункта към хижа „Левски”.

Този човек не би могъл да прекара шест нощи на открито в планината, неговата версия е абсурдна, коментират карловци, които познават Балкана над града като дланта си. По билото духат ураганни ветрове, не може палатката да му бъде заслон. Ураганите ще я отвеят като хартия.

Тези дни ветровете преобърнаха Карлово, а на билото са десетки пъти по-силни. Температурите падат до минус 15 градуса, но се усещат като минус 20, се чуват гласове от уличния парламент.

Слухове твърдят, че мъжът, който бе издирван четири дни от десетки спасители и паркови служители, е идвал често в Карлово, имало хора, които го познават и това е причината , след като веднъж привлече вниманието, той да се крие от публичния интерес.

Версията „иманяр” има и своите противници, които опонират главно по отношение на избора на времето, в което мъжът провел „акцията” си. Можело да отиде да търси имането през лятото, а не във върлата зима. Контрата е, че искал Балканът да е безлюден и да няма свидетели.

Човекът, който оцеля в ада на Стара планина, обаче спокойно обясни от телефона на хижа „Левски”, че е отишъл да измине част от маршрута маршрута Ком-Емине при екстремни условия в лютия декември, което най-вероятно е точно така. И най-вероятно лично щеше да опровергае тези слухове и „на живо”.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари