Не искам да харчат парите от моите данъци за спасяването на такива хора

1
Издирваният до вчера в Стара планина Тодор Владимиров се оказа, че сам е планирал внимателно прехода си
Издирваният до вчера в Стара планина Тодор Владимиров се оказа, че сам е планирал внимателно прехода си

Издирваният до вчера в Стара планина Тодор Владимиров се оказа, че сам е планирал внимателно прехода си, като е писал във „Фейсбук“, че изчаква да навали сняг и температурите да падат до -10 градуса, за да тръгне.

Владимиров написал и че ако няма риск за живота, не си струва.

Мъжът изчезна преди четири дни – последно с него по телефона е разговарял негов приятел в понеделник сутринта. Сигналът за изчезването му е подаден във вторник следобед.

"Надяваме се, че като всеки нормален човек той се движи по маркираните пътеки", каза пред БТВ Христо Стаматов, началник отряда на ПСС в Карлово. Той допълни, че по маршрута, който Тодор е избрал за слизане от връх Жълтец към хижа „Васил Левски“, няма покритие на мобилните оператори.

Тодор Владимиров е вече добре и се радва на цивилизацията, пише nbox.bg. Именно от нея обаче изкрякаха гласове задаващи въпроса, кой ще плати операцията по издирването му?

Отговаря им Габриела Горанова:

"Слава Богу, че Тодор Владимиров е жив и здрав, и ще може да прегърне децата си. Радвам се много за него и семейството му.

Тъжно ми е обаче за всички, които броят парите, изразходвани от ПСС за издирването му, макар и той да се е справил без тяхна помощ.

Не знам кога, как и защо у мнозина паричното броене е успяло да убие човещината, но дано никога не им се налага да осъзнаят по болезнен начин, че човешкият живот наистина е безценен и че в подобни ситуации заклинанията от сорта "не искам да харчат парите от моите данъци за спасяването на такива хора" са тотален bullshit."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари