Това лято магистралите "Хемус" и "Тракия" влизат в ремонт

0
Очакват ни задръствания и затруднен трафик до морето и това лято
Очакват ни задръствания и затруднен трафик до морето и това лято Видео: NEWS7

Проблемните участъци от "Хемус" и "Тракия" не са пипани от 30 години

Задръствания и затруднен трафик до морето и това лято. Причината - в края на месеца започват основни ремонти на 80 км от автомагистралите "Хемус" и "Тракия"". Ремонтите дейности ще продължат до октомври. За целта от държавния бюджет бяха отпуснати целево на Регионалното министерство около 100 млн. лв.  Проблемните участъци от "Хемус" и "Тракия" не са ремонтирани от 20-30 години.

"И на Гергьовден и на 9 май, и цяло лято движението ще е ограничено докато завършат ремонтите. Надявам се хората да ни подкрепят и разберат. КАТ и пътната агенция подготвят алтернативни маршрути, а там. където не могат да се предложат такива, се предвижда двупосочно движение в едното платно. Това със сигурност означава – задръствания", обясни министър Лиляна Павлова.

Спешен ремонт ще бъде извършен и на 4 виадукта на двете магистрали. Повечето от тях през първия мандат на ГЕРБ бяха започнати, но все още не са довършени и разплатени. Най-трагична е ситуацията на първия мост от автомагистрала "Хемус". За цялостния ремонт са необходими между 3 и 4 млн. лв. Съоръжението вибрира при минаване на всеки автомобил, а множество дупки са кърпени досега само с асфалт. На други 150 км от двете автомагистрали ще получат козметичен ремонт, а съоръженията по тях ще бъдат подменени изцяло.

"Във всички тези участъци са предвидени отводняване, промяна на пътното платно. както и по протежение на магистралите ще се сменят сигнализация, табели и мантинели, които са в изключително лошо състояние", посочи още Лиляна Павлова.

Към момента от Регионалното министерство не се ангажират да изчислят с колко ще се забави пътуването по двете магистрали, но едно е сигурно - движението ще бъде бавно, особено в натоварените летни месеци.

Източник: news7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари