Топлофикация - Русе: За възникналия проблем е постъпил един-единствен сигнал

0
В конкретния случай не става въпрос за изкоп на топлофикация, а за авария под повърхността на почвата
В конкретния случай не става въпрос за изкоп на топлофикация, а за авария под повърхността на почвата

Директорът на „Топлофикация“- Русе инж. Севдалин Желев потвърди наличието на авария, довела до инцидента с падналата в дупка с вряла вода в Русе Нергиз Юсеинова, пише Епицентър.бг.

"Във връзка с инцидента с жена, пропаднала в локва гореща вода в междублоково пространство в кв. Изток, гр. Русе, бихме искали да потвърдим, че на конкретното място действително е имало авария на тръби, които са част от топлопреносната мрежа на града. За съжаление, изпуснатата гореща вода е довела до размиване на почвата под твърдата тротоарна настилка. Вероятно пострадалата жена не е успяла да види аварията и поради това е пропаднала", обясни той. 

И поясни, че в почивния ден на ТЕЦ-а е получен сигнал, че в района има спукване на тръби, но за съжаление, поради изключително ниските температури не е било невъзможно спирането на топлоподаването. "Нека поясним и, че на това отклонение са включени 6 жилищни блока с по няколко входа и едно училище. Отстраняването на подобна авария би отнело поне 24 часа, което означава, че малки деца и възрастни хора, включително основно училище биха останали без отопление".

"Държим да изясним, че за възникналия проблем на въпросното място е постъпил един-единствен сигнал от жители на гр. Русе, а не както се твърдеше в някои медии – десетки", поясни още инж. Желев, като допълни: "Във вече посочения почивен ден сме получили и още 12 обаждания за подобни аварии в различни точки на града. Екипите ни са се постарали да реагират на тях по степен на приоритетност. Нека поясним още, че не е физически възможно абсолютно всеки един пробив по топлопреносната мрежа да се отремонтира на момента, в който сме получили информация за него. А за отстраняването на всички повреди се реагира при подходящи климатични условия".

Важно да направим уточнение, че в конкретния случай не става въпрос за изкоп на топлофикация, а за авария под повърхността на почвата, по която не са били започнати никакви ремонтни дейности към момента на инцидента. Пострадалата жена е стъпила върху асфалт, който е пропаднал, каза още шефът на Топлофикация Русе.

И допълва, че прогнозите за тази седмица са за положителни температури и липса на снеговалеж, което е позволило да се стартират ремонтните дейности още днес и да се направи всичко възможно, за да се отстрани аварията в най-кратки срокове. Още в събота вечерта дупката е била обезопасена със солидна метална конструкция.

От ТЕЦ - Русе изразяваме искрено съчувствие за нелепия инцидент, който е претърпяла гражданката на град Русе, казва в заключение той.

Източник: Епицентър.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари