ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград принудително спира работа

1
Докато отстрани проблемите със замърсяването на атмосферния въздух в града
Докато отстрани проблемите със замърсяването на атмосферния въздух в града Снимка: БГНЕС

ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград временно спира работа

Това важи до отстраняване на проблемите със замърсяването на атмосферния въздух в града. Това е съобщило ръководството на топлоцентралата в писмо до РИОСВ - Хасково, информираха от екоинспекцията, цитирана от БТА.

Парогенератор К-4 на енергиен Блок 120 МВт вече е бил спрян. Решението е било взето след дадената вчера пресконференция от директора на РИОСВ - Хасково инж. Наталия Пачеманова.

На брифинга тя заяви, че следващата стъпка за разрешаване на проблема с влошеното напоследък качество на атмосферния въздух в Димитровград е налагане на принудителна административна мярка - спиране на работата на топлоцентралата.

От екоинспекцията припомнят, че от началото на годината в Димитровград са регистрирани 29 стойности на серен диоксид, които превишават допустимите средночасови емисии от 350 микрограма на кубик.

След отстраняване на технологичните проблеми и готовност да възобнови производствения процес, ТЕЦ "Марица 3" ще уведоми РИОСВ, се казва още в съобщението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари