РИОСВ: Мобилната станция не регистрира отклонения от нормите на органични съединения в Русе

1
Замервани са бензен, толуен и ксилен в района на Флотската кула, поясниха от екоинспекцията
Замервани са бензен, толуен и ксилен в района на Флотската кула, поясниха от екоинспекцията Снимка: РИОСВ - Русе / архив

Замервани са бензен, толуен и ксилен в района на Флотската кула, поясниха от екоинспекцията

Мобилната автоматична станция (МАС) за контрол качеството на атмосферния въздух на ИАОС, която извърши непрекъснати измервания в рамките на 13 денонощия, не регистрира отклонения от нормите по показателите бензен, толуен и ксилен в Русе.

Това съобщиха от РИОСВ - Русе.

Станцията беше разположена в западните части на града, в района на Флотската кула, където се помещава Хидрометеорологичната станция на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав”. Отклонения не са регистрирани от нормите на останалите атмосферни замърсители, които са представителни за качеството на въздуха съгласно българското законодателство.

След Русе МАС отпътува за град Разград и от 20 март извършва измерване на КАВ, в това число и на сероводород.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    БУАХАХАХАХАХА
    БЕЛИТЕ ПРЕСТИЛКИ ОТ ПСИХОТО ДА ИДВАТ И ДА СИ ПРИБЕРАТ ВАНКО БАЛЕТИСТА, МАРЯНКАТА ТЪПОТО, ГАЛКА, КУКУ ИВЧИ И Т.Н. ПСИХОДЕСНИТЕ, ПСИХОЛЕВИ,ПСИХО
  • 1
    2
    дидо перчема
    И МАС и каквото да дойде все лъжат Русенци като духа от запад на изток застават в западната част на града,а като духа от изток застават в източната част - тарикати
  • 2
    1
    Рушветчийка
    Новата кр*длива директорка, която досега беше такава в сянка, излезе наяве и всичко влезе в норми. Радвайте се зелени!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари