Ще спре ли обгазяването на Димитровград?

0
Екоинспекцията спира дейността на ТЕЦ "Марица 3" АД заради нарушения на нормите за качество на въздуха
Екоинспекцията спира дейността на ТЕЦ "Марица 3" АД заради нарушения на нормите за качество на въздуха Снимка: iStock

Екоинспекцията спира дейността на ТЕЦ "Марица 3" АД заради нарушения на нормите за качество на въздуха

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково спира дейността на ТЕЦ "Марица 3" АД в Димитровград заради нарушения на нормите за качество на въздуха. Днес инспекцията издаде принудителна административна мярка за спиране на горивната инсталация.

Централата не работи от понеделник, като намеренията на ръководството бяха да се възстанови дейността след празниците. Това обаче няма как да стане, след като вчера бяха запечатани помещенията, от които се подава горивото. Тази крайна мярка се прилага за първи път, а до нея се стигна след серия нарушения.

"На няколко пъти беше предоставена възможността на ръководството да си променят начина на работа, да си оправят технически инсталацията, за да могат да отговарят на изискванията, които са заложени в комплексното разрешително. По този начин да няма системни обгазявания на Димитровград със серен диоксид", заяви в "Денят започва" Росен Давчев от "Дишай, Димитровград".

По думите му това е закъсняло решение. Жителите не са съгласни с твърденията на централата, че има пренос на маси.

Централата няма да работи, докато не бъдат отстранени всички нередности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари