Телефонът вече е мъртъв

1
Microsoft ще прави устройства, различни от всичко, което се намира в момента на пазара
Microsoft ще прави устройства, различни от всичко, което се намира в момента на пазара

Microsoft се стреми да създаде смартфон, способен да предложи много повече функции от съществуващите модели и евентуално да осигури допълнителни роли, вкл. възможности на лаптоп

Докато мнозина смятат, че Microsoft планира да напусне бизнеса с телефони, компанията изпрати тази седмица едно много ясно послание: смартфоните ще останат част от дългосрочната й стратегия, само че това ще бъдат устройства, различни от всичко, което се намира в момента на пазара, пише TECHNEWS.bg.

В скорошно интервю Сатя Надела, главният изпълнителен директор на Microsoft, заяви, че компанията ще продължи да пуска телефони, но бъдещите модели ще са напълно различни от устройствата, които клиентите могат да закупят днес.

Алекс Кипман, изобретателят на очилата HoloLens, направи подобен намек в интервю за Блумбърг, като заяви, че „телефонът вече е мъртъв”. Но хората просто не са осъзнали това, продължи той, имайки предвид,че традиционната концепция за смартфон няма бъдеще.

Кипман се опитва да каже, че телефоните ще се развиват в нови форми, те ще отидат отвъд сегашното си състояние, благодарение на новите технологии. Има голям шанс устройства с допълнена реалност, подобни на HoloLens, напълно да заменят телефоните в определен момент от бъдещето.

Фокусът на Microsoft изглежда сега е изцяло върху създаването на телефон, който всъщност не е телефон, а част от стратегия, която компанията вече приложи с устройствата Surface. По същество, Microsoft се стреми да създаде смартфон, способен да предложи много повече функции от съществуващите модели и евентуално да осигури допълнителни роли, вкл. възможности на лаптоп.

Според слуховете в интернет, следващият смартфон на Microsoft ще бъде Surface Phone под управление на Windows 10. Това може да се окаже първият модел от новата Surface концепция, идеологът на която е Панос Панай – вицепрезидент на Microsoft, чието име е свързано с всичко около този бранд.

Surface телефонът ще бъде нещо повече от обикновен телефон, предлагайки функции, които не са налични на пазара в момента, вкл. бързо преобразуване в компютър с помощта на технологията Continuum. Това вече е възможно при устройствата с Windows 10 Mobile, но се очаква Microsoft да развива тази технология с нови функции и аксесоари, които биха превърнали телефона в истински лаптоп.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари