Huawei пуска 5G смартфон със сгъваем дисплей

0
Новината дойде от зам.-председателя на компанията - най-големият производител на телекомуникационно оборудване
Новината дойде от зам.-председателя на компанията - най-големият производител на телекомуникационно оборудване

Новината дойде от зам.-председателя на компанията Кен Ху, който взе участие на Световния икономически форум.

Huawei – най-големият производител на телекомуникационно оборудване и вторият по големина производител на смартфони в света – обяви, че в средата на следващата 2019 г. ще представи свой 5G телефон със сгъваем дисплей, пише Ecnomic

По думите му повечето представители на индустрията също ще лансират устройства, които да поддържат мобилните мрежи от ново поколение. „В Huawei ще пуснем първите 5G смартфони в средата на 2019 г.“, потвърди Кен Ху, цитиран от Forbes. 

Той каза още, че в смартфонът ще има и сгъваем екран – една от иновациите, за които все още само се говори, но се очаква производителите да опитат да наложат. Носител на тези две технологии, устройството на Huawei може да се окаже своеобразен крайъгълен камък за мобилния пазар и шанс за компанията да се доближи още повече до позицията на  производител номер едно в света. 

Що се отнася до бъдещите 5G мобилни мрежи, за тях се знае, че ще са следващото голямо нещо в технологичния свят. Те ще са с около 100 пъти по-бързи от сегашните 4G и със значително по-ниска латентност. За новата инфраструктура не само се говори упорито, но на места такава ще бъде пусната още през 2018 г. Засега лидери в това отношение са северноамериканските телекоми AT&T и Verison. За разлика от тях европейските изостават с някои изключения като Vodafone във Великобритания.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари