Знаете ли защо Владимир Путин не използва смартфон?

3
Причината се оказа доста необичайна
Причината се оказа доста необичайна

Владимир Путин не използва смартфон, а причината е доста необичайна.

Владимир Путин използва мобилен телефон, но не и смартфон. Изненадващо президентът на Русия избягва употребата на най-новите технологии, а причината не е в липсата му на технологична компетентност. Всъщност точно обратното — Путин прекалено добре знаел как се ползват смартфоните.

„Използването на смартфон е доброволен ексхибиционизъм. Това означава пълна откритост и прозрачност. Дори и само по тази причина президентът на страната никога няма да използва подобно устройство, казва говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той допълни, че предвид всички факти около мобилните телефони, както и че лидерът на толкова голяма страна трябва да пази добре тайните си, няма начин Путин някога да реши да използва мобилен телефон. „Това е абсурдно. Добрите стари телефони ще надживеят дори мобилните технологии, казва още Песков.

Той призна все пак, че Владимир Путин ползва цифрови устройства. Програмата на президента се разпечатва на принтер, а освен това Путин ползва и електронен бележник. Но предпочита да си получава данните на хартиени носители.

„Има много и напълно разумни начини, по които да общувате с президента. Например чрез интернет, по телевизията или дори през компютър“, добавя още Песков.

Изненадващо, за разлика от колегата си Доналд Тръмп, Владимир Путин не обича и не използва мобилни технологии, нито социални мрежи. Всъщност, докато Тръмп постоянно виси в мрежата, руският му колега предпочита да използва други обществени средства като телевизията.

Владимир Путин приема поне два или три пъти годишно да участва в пряка телефонна линия, която понякога продължава до 12 часа. По време на живото предаване, руския президент отговаря на въпроси на граждани от цял свят.

Няма табута пред него и може да бъде попитан за всичко. А съветниците му не налагат цензура по отношение на темите и въпросите. Както се видя тази година, той дори прие да говори за личния си живот, нещо, което избягваше да прави преди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари