Татяна Буруджиева: Недоумявам каква е ползата от посещението в САЩ

0
Ако правителството е с мандата на ПП-ДБ, е един тип отговорност, ако е с този на ГЕРБ - съвсем друг
Ако правителството е с мандата на ПП-ДБ, е един тип отговорност, ако е с този на ГЕРБ - съвсем друг Видео: NOVA

Ако правителството е с мандата на ПП-ДБ, е един тип отговорност, ако е с този на ГЕРБ - съвсем друг

Международната оценка и приемането на правителството на Николай Денков са много важни. Това може да се сочи за причина за визита в САЩ преди ротацията. Хипотетично целта би била Вашингтон да одобри определени министри, които да станат несменяеми. Около тази теза се обединиха политолозите доц. Татяна Буруджиева и Ружа Смилова в ефира на NOVA.

За Борисов ротацията е много ключов момент. Става въпрос за това доколко ГЕРБ ще се дистанцира и доколко партията ще поеме отговорност. Ако правителството е с мандата на ПП-ДБ, е един тип отговорност, ако е с този на ГЕРБ - съвсем друг. Логично е Борисов да повтори, че трябва да има оценки на министри. Посещение на Денков в САЩ трябва да бъде съобщено на публиката и тя да бъде подготвена. Не е много ясно какво носят такъв тип визити в чужбина. Недоумявам за какво ще бъде това посещение, каква полза има от това?", заяви Буруджиева.

Смилова смята, че изведнъж Борисов е започнал да ревнува за успехите на кабинета на Денков. „Той беше дистанциран от него дълго време, отричаше да е част от сглобката. Сега твърди, че министри си приписват заслуги на ГЕРБ. Тезата с посещението вероятно може да бъде обяснена с желанието такъв важен партньор като Вашингтон да одобри определени министри, които да станат несменяеми. ГЕРБ и Борисов се изнервят, защото оттук нататък ще трябва да поемат отговорност. Не смятам, че Радев планира да създаде политически проект в близко бъдеще", коментира тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Недоумява
    тая комунистически верек щото не може да мисли.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари