Татяна Буруджиева: Очаквам предсрочни избори до края на годината

0
Политологът определи като отваряне на капаци на Пандора случващото се в момента
Политологът определи като отваряне на капаци на Пандора случващото се в момента Снимка: БГНЕС

Политологът определи като отваряне на капаци на Пандора случващото се в момента

До края на годината се очаква да има предсрочни парламентарни избори. Това прогнозира политологът и университетски преподавател доц. Татяна Буруджиева. Тя коментира политическите новини през седмицата, свързани с предстоящата оставка на кабинета Денков на 6 март и евентуалната ротация.

"Вижда се, че тези хора не могат да работят заедно. Надявам се да има достатъчно мъдрост, защото се нуждаем от стабилност", посочи още тя. По думите ѝ в момента притеснението и неспокойствието нарастват силно. Доц. Буруджиева определи като отваряне на капаци на Пандора случващото се в момента. Ние не знаем точно как се излиза оттам, допълни тя пред БНР.

По думите ѝ в момента се усеща "бълбукане" надолу, визирайки както ГЕРБ, така и "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Тя определи като необичаен конфликта и не отрече възможността въпреки критичната ситуация политическите партии да се разберат.

Според нея при евентуален сценарий за провеждане на избори две в едно заедно с европейските няма да може да се види какви са тенденциите на партиите. Според нея чисти европейски избори ще ни дадат отговор на въпроса кой къде се намира в политическото пространство и какви - тенденциите. В случай, че изборите са 2 в 1, "това ще покаже, че ПП нямат търпение да продължат тази сложна игра. Или пък ГЕРБ ще имат повече търпение да предизвикат предсрочни избори отделно, есента, когато международната обстановка ще е много по-ясна".

Доц. Буруджиева допълни: "За тези месеци, откакто функционира това правителство, и двете партии, които са в управлението на властта, направиха максимално усилие да покажат на своите избиратели, партии и актив, както и на всички българи, че те просто не работят заедно, че едва се търпят. Това са непрекъснати скандали, недоверие и размени на заплахи, което доведе до убеждението, че ако се отиде на избори, техните хора ще са доволни това мъчение да приключи".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари