Такси до летището в Букурещ излиза по-скъпо от самолетен билет

6
Ощетени от цялата ситуация са и таксиметровите компании в Русе
Ощетени от цялата ситуация са и таксиметровите компании в Русе Видео: TVN

Парадокс на границата. Пътуващи от България до летището в Букурещ са длъжни да вървят пеша с багажа си и да се прехвърлят от българско на румънско такси, заради мерки от двете страни.

А проверка на TVN установи,че в северната ни съседка цените на таксиметровите услуги са се качили двойно.

За проблемите в пътуването до летището в Букурещ сигнализират пътници и таксиметрови компании. На хората се налага да пътуват до границата с такси от държавата, от която тръгват, след което да слязат от него, да вземат багажа си и да повървят пеша, за да се прехвърлят на такси от другата държава.

Не съм очаквала, че ще настъпи такъв момент и по такъв начин ще ми се наложи да пътувам. Цените са доста високи, дори Европейски, много по-скъпо ми излезе дори от самолетния билет.”, разказва Марчела Господинова, която е получила инструкциите за пътуването си при слизането от самолета.

Ощетени от цялата ситуация са и таксиметровите компании в Русе, които основно се занимават с трансфер на пътници от и до летището в Букурещ.

Имаше период от около 10 дни – нямаше възможност да се минава през границата. Успяхме да се свържем с нашето посолство и с консулската служба в Букурещ и те успяха да намерят правилното решение.”, коментира Атанас Русев – собственик на таксиметрова компания.

Решението е при всяко пътуване да се пише писмо до министъра на външните работи на Румъния. От днес това изискване отпада, но въпреки това остава забраната да преминават превозни средства под 2 тона и половина. Така на българските таксита се забранява да влизат в Румъния. Предстои Румънското правителство да се произнесе дали ще последва примера на Сърбия и Гърция да махне карантината за влизащите в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари