СЗО обяви край на извънредната здравна ситуация заради маймунската шарка

1
Повече от 87 000 случая на маймунска шарка бяха потвърдени в световен мащаб от началото на 2022 г. до 8 май тази година
Повече от 87 000 случая на маймунска шарка бяха потвърдени в световен мащаб от началото на 2022 г. до 8 май тази година

Повече от 87 000 случая на маймунска шарка бяха потвърдени в световен мащаб от началото на 2022 г. до 8 май тази година

Световната здравна организация (СЗО) обяви днес, че слага край на извънредната ситуация в глобален мащаб, свързана с маймунската шарка, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Така СЗО отмени обявената преди близо година тревога за заболяването, на което бяха потвърдени случаи в повече от 100 държави.

Организацията обяви извънредната здравна ситуация през юли 2022 г. и я остави в сила на срещи през ноември и февруари.

Целта на СЗО бе да задейства координирана международна реакция и да осигури финансиране за сътрудничество в областта на обмена на информация за ваксини и лечения.

Повече от 87 000 случая на маймунска шарка бяха потвърдени в световен мащаб от началото на 2022 г. до 8 май тази година, се казва в последния доклад на СЗО.

Въпреки че отчете по-рано тази година продължителен спад на броя на случаите, организацията изрази безпокойство за възможно увеличение на инфекциите в някои региони и трайно разпространение на заразата в определени държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Частната СЗО:
    Членът на Европейския парламент Мислав Колакушич (Хърватия) каза : „Световната здравна организация иска всички страни да подпишат споразумение за предаване на правомощията да обявяват пандемия и да доставят ваксини и лекарства. Ще бъде по-здравословно и по-безопасно за човечеството да подпише сделка с Колумбийски наркокартел.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари