СЗО обяви маймунската шарка за глобална здравна опасност

0
Класификацията е най-високата степен на предупреждение, която СЗО може да издаде
Класификацията е най-високата степен на предупреждение, която СЗО може да издаде

Вече са съобщени над 16 000 случая на маймунска шарка в 75 държави

Световната здравна организация обяви маймунската шарка за глобална опасност за общественото здраве. Класификацията е най-високата степен на предупреждение, която СЗО може да издаде и следва нарастването на случаите в световен мащаб, съобщи Би Би Си, цитирана от DarikNews.bg

Вече са съобщени над 16 000 случая на маймунска шарка в 75 държави, заяви генералният директор на СЗО д-р Тедрос Гебрейесус. Той добави, че до момента има пет смъртни случая в резултат на заболяването.

Оценката на СЗО е, че рискът от маймунска едра шарка е умерен в световен мащаб и във всички региони, с изключение на европейския, където оценяваме риска като висок", добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    colibri
    СЗО премахна от класификатора си за псих. заболявания хомосексуализма преди няколко години под натиска на определени НПО-та. Ръководителят на СЗО е обявен за военен престъпник в родината си и аз лично не му вярвам.Майм.шарка е известна в определени части на Африка още 60-те години. Тази степен на тревога явно трябва да накара хората да се изплашат и да се ваксинират.Особено важен е европ.регион, защото се знае че правителствата са послушни.Кой има полза от тази паника- фарма компаниите и определени лекари.
  • 4
    1
    След като стана общоизвестен...
    След като стана общоизвестен факт, че е причинена от хомосексуалисти, защото не заклеймихте хомосексуализма като болест?! Защо не скочихте на лгбт, че съдейства за разпространението на зараза?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари