Сватба с 400 души във Великобритания изуми полицията

0
Прозорците са били покрити, за да не се вижда какво се случва вътре, но сега организаторът на сватбата ще трябва да плати глоба от 10 000 паунд
Прозорците са били покрити, за да не се вижда какво се случва вътре, но сега организаторът на сватбата ще трябва да плати глоба от 10 000 паунд Снимка: БГНЕС

Британската полиция прекъснала сватба с почти 400 гости, организирана в нарушение на мерките срещу COVID-19, които разрешават събиране само на шест души, информират „Ройтерс“ и bTV

Във Великобритания има и увеличение на концентрацията на новия вариант на коронавируса, който се смяна за още по-заразен от класическия.

Според строгите правила, въведени в началото на годината, сватбите в момента могат да се организират само при "изключителни обстоятелства".

Полицаите откриха стотици участници след сигнал за събиране в училище в Стамфорд Хил, северно от Лондон.

Прозорците са били покрити, за да не се вижда какво се случва вътре, но сега организаторът на сватбата ще трябва да плати глоба от 10 000 паунда (13 661 долара).

"Това бе напълно недопустимо нарушение на закона, приет с ясната цел да спасява човешки живот и да защитава националната здравна служба", заяви полицейският служител Маркъс Барнет.

Новите случаи на COVID-19 отбелязаха ръст във Великобритания в края на миналата година, след появата на новата и по-заразна мутация на коронавируса и това доведе до налагане на карантина в цялата страна, включваща строги правила за провеждане на сватби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Още малко и мързелът официално ще се нарича пролетна умора...

Харесай Дунавмост във Фейсбук