Англия отменя изискването за изолация на хора с COVID-19

0
Повечето ограничения, свързани с коронавируса, включително задължителното носене на маски, бяха отменени в Англия на 27 януари
Повечето ограничения, свързани с коронавируса, включително задължителното носене на маски, бяха отменени в Англия на 27 януари Снимка: iStock / Getty Images

Ще представят правителствената стратегия за живот с COVID след края на междусрочната ваканция на 21 февруари

До края на февруари в Англия може да отпадне законът, който задължава заразените с COVID-19 да се изолират, съобщи премиерът Борис Джонсън, предава NOVA

"При условие че сегашните окуражаващи тенденции в данните се запазят, очакванията ми са, че ще можем да прекратим месец по-рано последните вътрешни ограничения, включително законовото изискване да се самоизолирате, ако тестът е положителен", заяви британският министър-председател пред Камарата на общините.

Той заяви, че възнамерява да представи правителствената стратегия за живот с COVID след края на междусрочната ваканция на 21 февруари.

Миналия месец Джонсън обяви, че ще бъде разрешено да отпадне законовото изискване хората да се самоизолират, когато са заразени с коронавирус, когато на 24 март изтече срокът на действие на разпоредбите.

Повечето ограничения, свързани с коронавируса, включително задължителното носене на маски, бяха отменени в Англия на 27 януари, след като британското правителство заяви, че въвеждането на бустерна ваксина успешно е намалило сериозните заболявания и хоспитализациите от COVID-19, съобщи „Евронюз“.

Националната статистическа служба (ONS) съобщи наскоро, че процентът на заразените в Англия остава висок, като през последната седмица на месец януари един на всеки 20 души е бил с коронавирус.

Много политици от управляващата Консервативна партия на Джонсън открито се изказват срещу продължаващите ограничения. През декември около 100 депутати от торите се разбунтуваха срещу решението на правителството да въведе ваксинационни пропуски, след като в страната рязко нараснаха инфекциите с Омикрон.

Предварителният ход за предсрочно прекратяване на задължителната самоизолация идва в момент, когато лидерството на министър-председателя остава под въпрос след скандала с партитата, които се проведоха на Даунинг стрийт и в правителствените сгради, докато страната беше блокирана. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари