Сутрешна гимнастика въвеждат в училищата в Ямбол

1
Заместник-кметът съобщи, че има идея да се сключи договор с местен телевизионен оператор, който да излъчва упражненията рано сутрин, така че и децата, които са вкъщи, да могат да се включат
Заместник-кметът съобщи, че има идея да се сключи договор с местен телевизионен оператор, който да излъчва упражненията рано сутрин, така че и децата, които са вкъщи, да могат да се включат Видео: bTV

Идеята е на заместник-кмета на града Енчо Кирязов

Сутрешна гимнастика въвеждат в училищата в Ямбол. Освен за децата в клас, вече има готова програма и за учениците, които остават зад компютрите, предава bTV

Идеята е на заместник-кмета на града Енчо Кирязов и макар неговата инициатива да датира от началото на учебната година, пандемията я отлага във времето.

Тази сутрин ученици от първи до четвърти клас правят първата си сутрешна гимнастика в двора на училище „Свети Климент Охридски“.

„Много се радвам, че децата се стараят. Включиха се с нетърпение. Те не са се виждали отдавна и това има помага да създават социални контакти“, каза Енчо Кирязов.

Заместник-кметът съобщи, че има идея да се сключи договор с местен телевизионен оператор, който да излъчва упражненията рано сутрин, така че и децата, които са вкъщи, да могат да се включат.

Упражненията са подготвени от преподаватели от НСА, специално за деца, обясни Кирязов.

„И учителите, и учениците подкрепяме инициативата. Децата знаят, че упражненията допринасят за техния тонус“, казва директорът на СУ „Климент Охридски“ Живка Димитрова.

В момента училището е на двусменен режим, но когато се върнат и останалите класове, може да възникнат трудности, но въпреки това ще бъде намерен начин физическите упражнения сутрин да продължат, каза Димитрова.

Родител споделя, че подкрепя инициативата и би се радвал в повече училища да се въведе сутрешна гимнастика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари