Шест русенски училища участваха в турнир по плажен волейбол

0

Вчера в комплекс „Олимпия“ в Русе се състоя междуучилищен турнир по плажен волейбол.

Въпреки лошото време, той премина при засилен интерес. В него взеха участие отбори от шест училища – ОУ „Тома Кърджиев“, СОУ „Възраждане“, СОУЕЕ „Св. Константин – Кирил Философ“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Отец Паисий“. Най-добре се представиха учениците от ОУ „Тома Кърджиев“, които взеха наградата на първенеца.

Второ място в отборното класиране заеха волейболистите от ОУ „Любен Каравелов“, а на трето място се класираха състезателите от отбора на СОУЕЕ „Св. Константин – Кирил Философ“. Победителите получиха купи и медали.

Състезанието се проведе по инициатива на Сдружение „Русе волей клуб“ в рамките на проект „Междуучилищен спортен празник по волейбол“. Проектът е финансиран от Общинска фондация „Русе – град  на свободния дух“ по програма „Русе – Европейски  град на спорта 2016 г.“.

Програмата на проекта предвижда провеждането на занимателни игри по волейбол за деца до 18 г. и техните родители, които ще се състоят утре.  Предвижда се надпревара в направленията :

  • Най-добър сервиз
  • Най-точен и прецизен пас в обръч
  • Най-добро нападение попадение в цел

Целта на проявата е популяризирането на волейбола сред учениците като активен начин на живот и предпоставка за по-добро здраве.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари