СУ „Йордан Йовков“ чества 59 години от създаването си

1

Днес, 09.11.2016 г., СУ „Йордан Йовков“ в Русе чества 59 години от създаването си. Училището носи името на един от великите български писатели, Йордан Йовков, роден именно на 9 ноември.

Да уважат събитието бяха дошли г-н Станимир Станчев, заместник областен управител на област Русе, доц. Десислава Атанасова от РУ „Ангел Кънчев“, Кремена Кръстева, инспектор в Община Русе, отец Владимир от храм „Свети Георги“ и други.

Директорът на училището, г-н Илия Костов приветства гостите, учителите и учениците с добре дошли на тържеството.

В своето приветствие, Станимир Станчев изрази искренно задоволство, че е част от годишнината на училището, чийто възпитаник е и той. С вълнение сподели за спомените, които го свързват с училището в  търсенето на справедливостта, добротата и нравствените ценности, които се учат именно тук. Заместник областният управител  пожела на учителите да продължават да творят своите добри дела, да имат вяра и да се вдъхновяват и в бъдеще от своя забележителен патрон.

На учениците пожела да са здрави и да не се отказват от мечтите си и да не забравят, че няма нищо по-красиво и по-добро от родното училище и от родината.

Г-н Станчев връчи поздравителен адрес от името на доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе на г-н Илия Костов.

Празникът продължи с богата програма, в която се включиха талантливи възпитаници на СУ „Йордан Йовков“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари