Русе отбеляза 24 май

1

Иво Пазарджиев поздрави преподавателите и учениците от Дойче шуле и МГ „Баба Тонка“

Щастлив съм да посрещнем тук, в моето първо и единствено училище, един от най-хубавите и истински празници – 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност“, с тези думи председателят на Общински съветРусе Иво Пазарджиев поздрави преподавателите и учениците от СУПНЕ „Фридрих Шилер“ по повод официалния празник и продължи с думите, че е необходимо все повече да си спомняме за делото на светите седмочисленици и да го предаваме на поколенията.

Пазарджиев поздрави директора на училището Искра Иванова и пожела успех на всички абитуриенти, съобщиха от пресцентъра на Общински съвет - Русе.

Тържественият ден продължи с празника на МГ „Баба Тонка“ с директор Галина Бобева.

Няма друг празник, който да се празнува толкова дълго. 172 години празнуваме 24 май. Смело можем да кажем, че това, в исторически план, е един от най-сериозните празници в Европа“, каза още Пазарджиев и традиционно се обърна към дванайсетокласниците от гимназията с пожелания за добра реализация и щастливи дни.

Малко след това председателят на местния парламент се присъедини към празничното шествие, започващо от ПГ по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“, с представители на всички учебни заведения. То беше съпроводено от маршове, изпълнени от Общинския духов оркестър с ръководител маестро Димчо Рубчев и барабанчици от Националното училище по изкуства „Проф. Веселин Стоянова“. В него се включиха и мажоретният състав „Екстрйм“ и Младежкият гвардейски отряд към Общински младежки дом.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Петко
    А Пънчо къде е? Или за комунистите днес не е празник?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари