"Сцена под липите" на Текето

0

Днес, зам.-кметът по Устройство на територията инж. Димитър Наков откри четвъртия национален фолклорен фестивал „Сцена под липите“.

Той се провежда в рамките на два дена - 17-ти и 18-ти юни в Лесопарк „Липник“ и е посветен на Еньовден. „Сцена под липите“ се организира от Кметство с. Николово, Народно читалище „Пробуда 1901″ и Община Русе. На събитието присъстваха още народният представител Светлана Ангелова, председателят на българската асоциация на пенсионерите Димитър Кисилов, председателят на областната асоциация на п енсионерите в Област Русе Петинка Митева, кметът на с. Николово Марийка Генова, както и гости на фестивала.

Инж. Наков поздрави участниците, пожела фестивалът догодина да се превърне в международен и връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов. Откриването на фестивала започна с традиционната чаена церемония и дегустация на медовина.

След това на сцената се изявяваха танцови състави, певчески колективи, любителски танцови клубове и оркестри от цялата страна, които ще бъдат оценявани от жури.

Всички присъстващи имаха възможност да видят Пчеларско и медно изложение, а на организираното Кулинарно изложение „Вкусовете на България“ всеки колектив ще има възможността да представи свое ястие. Творенията ще се оценяват и продават, като събраните средства ще бъдат дарени за изявено дете, което няма възможност да отиде на състезание. За фотолюбителите ще бъде организиран фотоконкурс „Златната липа“.

В лесопарка ще се проведат спортни състезания, детски работилнички и анимации. По традиция беше подредена и Алея на здравет о и красотата. Вечерта участници и публика ще могат да се хванат на хоро под звуците на оркестър „Русенски ритми“. След това ще свири гайдарска група от Родопите, а гости от Странджа ще покажат нестинарско шоу.

В неделя от 10:00 часа ще стартира втората част на фолклорния фестивал. На площада при лодките от 9 до 12 часа ще се проведе риболовно състезание за „Купата на кмета“.

В 11:30 часа ще бъдат посрещнати участниците във велопохода на Сдружение „Вело-Русе“. От 13:00 ч. ще се проведе награждаването на победителите в риболовното състезание, а от 15 часа на площада при Естрадата ще бъде представена фотоизложба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари