Фолклорният фестивал на Текето започна

3

Подготвени са забавления за малки и големи

Фолклорният фестивал на Текето започна. Традиционно хората се събират да хапнат, да пийнат и да се повеселят.

Над 100 състава с повече от 1000 участници от България и Румъния участват в тазгодишния Национален фолклорен фестивалСцена под липите“, който ще се състои днес и утре в лесопаркЛипник“ край Русе.

Началото беше поставено с чаена церемония с липов чай и медовина. След това на сцената ще се изявят фолклорни състави. Ще има и пчеларско изложение, както и детски работилници. Програмата включва и конкурс „Царица на липата“, а вечерта гостите ще могат да се насладят на уникално нестинарско шоу и хоротека под звездите.

Втората част на фолклорния фестивал ще се състои на 18-и юни (неделя). Тогава за децата са предвидени и различни игри, както и състезание по спортно ориентиране.

Фестивалът „Сцена под липите“ се организира от кметството и читалището в село Николово с подкрепата на Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    10
    Да
    Събор на традиционното семейство - простак чалгар с путката и чааветата. Ядене, пиене и малко бой! Традиция!
  • 8
    9
    Мдаа
    Текето е хубаво място за разходки да. Ама НЕ за джамбурета. Тоя празник да го бяха направили на кея в Русе на асфалта. И Николовчани да си го празнуват там. Пък и кея е гордостта на Недоразумението. Пък то долу си е не място за разходка а една фурна.
  • -5
    8
    Русе
    Текето е свещено място и добро за празнуване и разходки. Браво , че са организирали нещо толкова хубаво. Впрочем в Разград също имат голям парк със зоокът и там също е място за разходки и отмора сред природата. Досадно е , че Русе е пренаселен , но си има и предимствата пред други места.
  • 0
    7
    Баба Вуна
    Сфърши ли сестифала уечи, че кокошките спряа да нисът? Одете си на съседната маала Ни Зо Фо. Там ще Ви срещат баба Васи и чичо Пени. Оро че играят, сеири че праят, чалъми че показват там.
  • 10
    6
    Оргиназстор
    Най-видната тъштъ, на най-потентния ни съгражданин, била шеф-оргиназаторка. Горчиво за староженците на тъштътъ. Втора ръка, ама много влюбени
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари