Организират спортни предизвикателства на Текето

0
В събитието могат да участват както начинаещи, така и активно спортуващи хора
В събитието могат да участват както начинаещи, така и активно спортуващи хора

В събитието могат да участват както начинаещи, така и активно спортуващи хора

На 17 юни от 11:00 часа на общинската гребна база в ЛесопаркЛипникОбщина Русе, Българска федерация „Спорт за всички“ и Министерството на младежта и спорта организират националната спортна проява „Световен ден на предизвикателството 2023“.

В събитието могат да участват начинаещи, активно спортуващи, хора от различни възрастови групи и в неравностойно положение, всички, които приемат спорта за предизвикателство, в което е важно участието, а не победата, съобщават от Община Русе.

Ще се включат няколко местни спортни клуба - Спортен клуб по академично гребане „Локомотив“ Русе, Спортен клуб по кану-каяк „Локомотив“ Русе, Спортен клуб „Компас-Крос“, Спортен клуб по корабомоделизъм „ЗМС Иван Маринов“, Спортен клуб „Триатлон - Далян“.

Всеки от тях ще има възможност да презентира своята спортна дейност в рамките на 15 минути. За участниците в спортните дейности ще бъде организирана томбола със спортни награди, осигурени от Община Русе.

Националната кампания Световен ден на Предизвикателството 2023 насърчава и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички” в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 - 2024”. Световният ден на предизвикателството е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Гошо куче лошо
    Да мине доктора да напръска, защото е да си ебе майката пълно с комари и кърлежи. Особено малко по-нагоре в гората.
  • 5
    2
    Божинката
    Малко къметско коте, секс има ли? Дън тъ изхвърли къдравия пудел, дет го забърса в кабнета ?
  • 3
    1
    Само един въпрос имам.
    Новата тъща, на новата съпруга на Не Реза, къде е в цялата игра?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари