Строг контрол за преминаване през Дунав мост

0
Контролът за преминаване е засилен на всички КПП в страната, като това включва и на Дунав мост
Контролът за преминаване е засилен на всички КПП в страната, като това включва и на Дунав мост

"Контролът за преминаване е засилен на всички КПП в страната, като това включва и на Дунав мост.  Всички преминаващи се проверяват в централизираната информационна система, включително и гражданите на ЕС, и това е основната разлика с предходните дни".

Това коментира  директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция” – Русе комисар Димитър Чорбаджиев.

Мерките са предприети след терористичните атентати в Брюксел, и ще се прилагат до второ нареждане. Чорбаджиев успокои, че трафикът на автомобили не е затруднен в следствие на тези мерки, и леките автомобили преминават без изчакване. Има известно изчакване от страна на тежкотоварните автомобили, но това се дължи на системата на таксуване и не е свързано със завишения контрол, посочва Topnovini.bg.

От ОД на МВР - Русе също коментираха, че се прилагат повишените мерки за сигурност във вида, в който са разпоредени на централно ниво след вчерашното заседание на Националния оперативен щаб по сигурността и миграцията. Там е станало ясно, че няма информация за непосредствена опасност от атентати в България, но са разпоредени указания към институциите във връзка с променената обстановка.

Те включват: проверка на готовността за противодействие при терористични заплахи; активизиране на дейността по събиране, оценка, анализ и обмен на информация по конкретни заплахи; актуализация на плановете за реагиране; засилване охраната на отделни стратегически обекти, масови мероприятия или отделни сгради и съоръжения с масово пребиваване на хора, и други.

От полицията в Русе коментираха, че поради спецификата на възникналата обстановка няма да се съобщават данни за това кои обекти са под засилена охрана.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари