Засилени проверки на пристигащи и заминаващи за Франция на Дунав мост

0
Засилени са мерките за сигурност свързани с гражданите с френски документи и такива, които идват и пътуват към Франция
Засилени са мерките за сигурност свързани с гражданите с френски документи и такива, които идват и пътуват към Франция

Засилени са мерките за сигурност свързани с гражданите с френски документи и такива, които идват и пътуват към Франция. Няма въведени други допълнителни мерки за сигурност и засилени проверки на Граничния контролно-пропускателен пункт Дунав мост 1 при Русе.

„По принцип контролът при нас никога не сме го отслабвали. Обстановката е нормална. Няма засилен трафик на определени категории лица."

Това заяви директорът на РД "Гранична полиция" - Русе Димитър Чорбаджиев, предаде Дарик радио.

Има натрупване на камиони, но то се дължи на ремонта на моста, който се извършва от румънска страна, както и на монтирането на допълнителни кантари на митницата в момента.

Припомняме, че от Главна дирекция на Гранична полиция предупредиха за натоварване на пътникопотока поради въвеждането на временен 100-процентов контрол на външните за ЕС граници на  България. По същата причина по-бавно ще се обработват документите за самоличност на преминаващите през ГКПП с Турция, Македония, Сърбия, както и през ГКПП-Аерогара София. Засиленият граничен контрол е част от въведените от българското правителство мерки след терористичните атентати във френската столица Париж.Препоръчва се на българските граждани по възможност  да  преосмислят своите планове за пътуване, съобразно променената ситуация.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари