Стотици хора изпратиха Умберто Еко в последния му път

0

Стотици хора присъстваха на прощалната церемония с Умберто Еко в двора на двореца Сфорца, близо до апартамента в Милано, където миналия петък интелектуалецът почина на 84-годишна възраст, предаде Франс прес.

Покритият с цветя ковчег напусна дома на писателя в присъствието на десетки негови близки, поклонници и любопитни, пише БТА.

На церемонията, предавана директно от телевизия РАИ 1, присъстваха италианският министър на образованието, университетите и научните изследвания Стефания Джанини, министърът на паметниците, културните дейности и туризма на Италия Дарио Франческини, кметовете на Милано и други градове в страната, свързани с Умберто Еко, както и актьорът и режисьор Роберто Бенини.

Марио Андреозе - отдавнашният приятел и издател на писателя, отбеляза също присъствието на ректори на университети, в които Еко е преподавал, и на много негови издатели и преводачи от чужбина. След церемонията тялото на Умберто Еко ще бъде кремирано.

Интелектуалец, философ, експерт по семиотика, лингвист, историк и писател, Умберто Еко се прочува с първия си роман "Името на розата", публикуван през 1980 г. и станал бестселър.

По книгата бе адаптиран филм, заснет от френския режисьор Жан-Жак Ано.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари