Сотир Цацаров: Вярвам в Пловдив

1
Пловдив не се описва с епитети, а с име
Пловдив не се описва с епитети, а с име Снимка: Николай Дойчинов

"Гласувах за Пловдив такъв, какъвто трябва да бъде. Пловдив не се описва с епитети, а с име."

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, който упражни правото си на глас в Пловдив, предава Канал 3.

"Вярвам в Пловдив. Той има огромен потенциал. Има граждани, които заслужават да живеят в добро, така че гласувам за Пловдив", добави Цацаров. 

Образувани са 95 досъдебни производства до този момент, свързани с нарушения на изборния процес. 17 са бързи производства привлечени са 23 лица в качеството им на обвиняеми, съобщи Цацаров. 

Бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев е задържан за 24 часа по подозрение за купуване на гласове, потвърди главният прокурор

"Причината е усилено купуване на гласове", обясни той.

Главният прокурор коментира и смъртта на дете в Кардам. "Работим по версия за отравяне, което в никакъв случай не е умишлено. Не става дума за умишлени действия. Не става дума за умишлено отравяне. Евентуално говорим за непредпазливост", разкри Сотир Цацаров.

"Не ме притеснява, че Румен Радев не е подписал указа за назначаване на главен прокурор. Защо да ме притеснява? Нямам съмнения, че той ще изпълни конституционните си правомощия. Не мисля, че някой е очаквал президентът да вземе решение между двата тура на изборите", каза още той.

"Една от причините за забавянето може да е протоколът от ВСС, който беше публикуван в четвъртък в края на работния ден и е необходимо време, за да се запознае с него президентът", заключи главният прокурор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари