Собственици на аптеки настояват за по-голяма надценка при лекарствата

0
Високите сметки за ток  изправят пред огромно предизвикателство съществуването на аптеките
Високите сметки за ток изправят пред огромно предизвикателство съществуването на аптеките Снимка: БНТ

Високите сметки за електроенергия изправят пред огромно предизвикателство съществуването и на аптеките.

В същото време, лекарства използвани за лечение на Ковид, се намират все по трудно в аптечната мрежа.

За съжаление, с аптеките се случва същото каквото с всички останали търговци.

Проблемът е, че аптеките продават регулирани стоки и не могат да калкулират тези сметки в продуктите, които продават. Те просто няма откъде да възстановят тези пари, обясни пред БНТ Николай Костов от Асоциацията на собствениците на аптеки.

Според него единственият начин е да се разреши по-голяма надценка. Намаляване на ДДС няма да увеличи приходите на аптеките, смята Костов.

За съжаление, някой трябва да плати сметките и за съжаление, това винаги е потребителят, допълни Костов.

Той коментира и липсата на редица лекарства в аптечната мрежа, като заяви, че в пандемията този списък се увеличава. Дефицитът идва от доставчиците и ние зависим от тях, призна Костов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Anna
    Оптимите аптеките държат много високи цени.Не ходете там.Иванчева е една мошеничка.За затвор са .
  • 4
    4
    ВТФ
    Че защо са ви тези производи на фармамафията? Те не лекуват бе, само ви държат в зависимост. Лекувайте се с бабини лекове, сребърна вода и саморъчна хомеопатия, за лекарства да дава пари който има.
  • 6
    3
    русенец
    Защо в Русе едно и също лекарство на един и същ производител е с различни цени в различните аптеки, като разликата може да е и в ПЪТИ ? А същото това лекарство на първата аптека в Гюргево да е наполовина по-евтино от най-евтиното тук? Къде е Краси Иванчев да каже как става ценообразуването в Оптимите?:) Възможно е да е чувал думата ценообразуване, та дори и да знае какво означава.:) Трябва да има здрав контрол над качество и цени на храни и лекарства! Т.е. трябва да има най-сетне държава!
  • 5
    2
    Западняк
    Лекарствата в нормалните страни на Запад се регулират от Държавата! Тук тези обирджии искат да дерат по 10 кожи от бедните хора! Дори в повечето Балкански страни лекарствата са в ПЪТИ по-евтини!!!!!!!!
  • 5
    1
    стенли
    Престъпно скъпи са лекарствата и надценка искат.Мошеници.Ходят по острови а токът не могат да си платят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари